Следвайте ни

Сърница решава проблемите с обществения транспорт

viber icon

Община Сърница инициира създаването на нова автобусна линия Велинград-Сърница, която да обслужва нуждите на населението за осъществяване на междуградски транспорт между двете общини и осигуряване на придвижването на хората до областния център в гр.Пазарджик. Необходимостта от осигуряването на нова линия се разкри в последните зимни месеци, когато де факто гражданите останаха без междуградски транспорт поради отказ на превозвача да обслужва досега действаща линия.
Г-н Бозов проведе серия от разговори с областния управител на Област Пазарджик г-н Стефан Мирев и кмета на Община Велинград г-н Коев за обособяването на нова маршрутна линия.
На 18.02.2020г. специално назначена към Областна администрация Пазарджик Комисия за обсъждане на промени в областната и републиканската транспортни схеми разгледа и одобри на свое заседание представеното от Община Сърница маршрутно разписание. Със същото решение се разкри и новата линия.
Разписанието е следното:
• Час на тръгване от гр.Сърница сутринта: 06:30 часа – час на пристигане в гр.Велинград сутринта: 08:00 часа;
• Час на тръгване от гр.Велинград вечерта: 17:30 часа – час на пристигане в гр.Сърница вечерта: 19:00 часа.
Линията ще обслужва и кметствата в общината. Предстои решение на Общински съвет Сърница за избиране на процедура в съответствие със Закона за обществените поръчка за сключване на договор за обществен превоз на пътници, като процедурата ще се проведе в максимално кратки срокове, за да може линията да заработи в идните седмици.
Така Община Сърница окончателно ще реши проблема с осигуряването на обществения транспорт на гражданите си.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?