Следвайте ни

Сърница получи голямо дарение за нов дневен център

viber icon

След направено дарение дейността на Дневния център за деца и младежи с увреждания в гр.Сърница ще се извършва в нова сграда, съобщи кметът на общината Неби Бозов.

"В началото на месец февруари проведох работни срещи с г-н Субхи Елгзири и г-н Махмуд Хюсеин, представители на чуждестранното юридическо лице „Конспект-Консулт Инжинери” от Обединените арабски емирства, разказа градоначалникът. Темата на срещите бе изявено желание от тяхна страна за осъществяване на общо сътрудничество между Община Сърница и представляваното от тях юридическо лице в областта на обществените и социалните услуги с цел реализиране на проекти, допринасящи за преодоляване на съществени проблеми на местно равнище в Община Сърница. Във връзка с проведените срещи и изразената воля за сътрудничество, Общински съвет Сърница със свое решение прие дарение под формата на парична сума в размер на 45 000 лв. Волята на дарителя е закупуване на помещение (бившата кафе-сладкарница „Селект”), в което ще се осъществява дейността на Дневния център за деца и младежи с увреждания в гр.Сърница".

За да се пригоди новото помещение за нуждите на Дневния център от Община Сърница е изготвен технически проект, който е представен пред Фонд „Социална закрила” към МТСП за финансирането му.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?