32

Съпругата на загинал полицай организира благотворителни събития в негова памет

Две благотворителни инициативи организира съпругата на пазарджишкия полицай Иван Тасев, който загина при изпълнение на служебния си дълг през декември 2022 година. Събитията са в памет на изгубилия живота си млад човек, а събраните чрезтях средства ще бъдат предоставени в помощ на деца на загинали служители от системата на МВР. Организатор е Стефани Тасева съвместно с Фондация „Емил Шарков“.

„Една от най-тежките загуби в живота ни е смъртта на близък човек, а още по-съкрушително е когато този човек е твоят свят, опората на семейството, любимия.
Казвам се Стефани Тасева и преди година и половина за последен път видях топлите, искрящи очи и пленителната усмивка на моя невероятен съпруг - пише опечалената жена.

И както се казва в едно спиращо дъха ми стихотворение на прекрасната Мирела Темелкова „В замяна на сърцето му добро, мога да обещая само едно – да го обичам и ценя, поне докато дишам на тази земя!“, а аз ще добавя и да съхраня паметта му. Защото докато ни има нас и нашите близки ще са живи, чрез нас!

Затова Ви каня на две благотворителни събития организирани от мен, съвместно с Фондация Емил Шарков в памет на моя съпруг Иван Тасев - служител от Пътна полиция Пазарджик, като събраните средства ще бъдат в помощ на деца на загинали служители от системата на МВР.

На 07.06.2024 година /петък/ от 18:00 часа ще се проведе Авто и мото шествие, като сборният пункт ще е на Автопазара (Битака). Шествието ще премине по ул. „Стоян Ангелов“ – ул. „Александър Стамболийски“ – бул. „Христо Ботев“ – бул. „Мария Луиза“ – ул. „Пловдивска“ – на кръговото кръстовище обратен завой – ул. „Пловдивска“ – ул. „Константин Величков“. Шествието ще завърши с поднасяне на цветя пред паметника на загинали служители от системата на МВР, намиращ се пред сградата на Областна Дирекция на МВР, на площад „Съединение“ №3.

На 08.06.2024 година /събота/ от 11:00 часа на площад „Константин Величков“ ще се проведат благотворителни народни танци. Ще участват децата от детска градина „Снежанка“, група „Незабравка“, децата от детска градина Здравец, 4-та Б група, танцови състави Чудесия, Чавдар, ДТС "ЗОРА" при НЧ "ЗОРА-1903" с. Радилово, Младежка фолклорна танцова група, град Пловдив.

Нека всеки от нас почете паметта на Иван и си спомни за всички близки и роднини, който са на небето и се грижат за нас!“.

35-годишният полицай Иван Тасев пострада тежко при инцидент на магистрала "Тракия" в района на 107-и километър, апо-късно издъхна от травмите си.

За живота му в продължение на 9 дни се бориха в пловдивската УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, където беше настанен с тежка черепно-мозъчна травма. Инцидентът стана на 26 ноември между Пазарджик и Пловдив. Тогава „Форд“ връхлетя патрулка, осигуряваща полагането на маркировка по аутобана. Двамата униформени пострадаха, но пораженията при Тасев бяха много тежки.

Тасев е работил в продължение на 10 г. в сектор "Пътна полиция" в Пазарджик и колегите му казват, че е притежавал богат опит. Младият полицай е семеен, с малко дете.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?