Следвайте ни

Санират жилищни сгради в Панагюрище с европейско финансиране

viber icon

Община Панагюрище организира официална церемония за стартиране на проекта за саниране на многофамилни жилищни сгради. Началото на строително-монтажните дейности ще бъде даден утре от 10.00 часа на откритото пространство на ул. „Георги Бенковски“ №96“ със символична „Първа копка“ и разливане на шампанско.

Изпълнението на дейностите се осъществява по проект за подобряване на енергийната ефективност в многофамилни жилищни сгради. Той е одобрен по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

В церемонията по „Първа копка“ ще участват Никола Белишки, кмет на община Панагюрище, членове на екипа по проекта, общински съветници, местни институции и организации, граждани, представители на печатни и електронни медии, фирми-изпълнители на строителните дейности, строителен надзор и др. 

След церемонията ще се проведе и встъпителна пресконференция по проекта, на която ще бъдат представени основните цели, планираните дейности и очаквани резултати от изпълнението на проекта, сроковете за изпълнение, размерът на финансовата помощ и др. 

Пресконференцията ще се проведе в Камерна зала на Театър Дом-паметник на ул. „Петър Карапетров” №1 от 11.30 ч.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?