Следвайте ни

Санирането изправи на нокти етажната собственост

viber icon
Александра МУСИЕВСКА, Пазарджишка Марица

Програмата за безплатно саниране изправи на нокти етажната собственост в целия град. Няма блок и вход, където това да не е най-дискутираната тема между съседите. Навсякъде  има "За" и "Против" включването в програмата. Повечето смятат, че ако вземат пари от еврофондовете, след време ще трябва или да върнат сумата, или жилищата ще им бъдат отнети. Поради това голяма част от тях не искат да подпишат документите за кандидатстване.

Най-трудно е да убедиш хората, че няма да им се търси отговорност коментират председатели на сдруженията, които се занимават с документацията. Почти във всеки вход ежедневно се правят събрания и се дискутира наболялата тема. Едни искат жилищата им да придобият европейски вид, други пък се страхуват. Безплатен обяд няма, казват повечето. Всичко това довежда до разправии, които доста често прерастват в сериозни междусъседски войни. Когато пък все пак сградата бъде санирана, всички се поздравяват за новата придобивка и за факта, че покривът вече не тече и сметките за ток са намалели.

На откриване на поредния саниран блок преди ден жители от други квартали дойдоха лично да попитат министър Лиляна Павлова ще им вземат ли жилищата, ако се санират, или пък за тяхното здание останали ли са пари. И на двата въпроса те получиха отговори. Пари ще има и догодина за още блокове и никой няма да ви взима пари за това, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството./Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?