32

Само за 2 дни: Пещерци събраха бус и половина дарения за Сирия

Преди акцията, организирана от Мария Джуркова и Шермин Радева, е проведена и успешна кампания за Турция

Общо бус и половина дарения събраха само за два дни жителите на град Пещера за пострадалите от земетресението в Сирия. Помощите вече са транспортирани и предадени директно в Посолството на Сирия в София. 

Преди тази акция подобна кампания е проведена в родопския град и за Турция. Тогава за четири дни са получени парични и предметни дарения на стойност 6381 лева. Всички текстилни дарения са прегледани, сортирани по възраст, пол и размер, след което са старателно опаковани.

Организаторки на двете събития са Мария Джуркова и Шермин Радева. Двете жени имат многобройни успешни доброволчески и благотворителни инициативи в помощ на бедни, хора в неравностойно положение, творци и много други. Всички събития срещат подкрепа от местната общност и завършват с добри резултати. Както и настоящата.

“Най-горди бяхме, когато слагахме трикольора на чувалите и кашоните с даренията, защото пещерци отново се представиха достойно!“, коментира след последната акция Мария Джуркова, като не пропусна да благодари на съгражданите си с добри сърца.

И този път инициаторките на кампанията публикуваха пълен опис и отчет на получените дарения.

Припомняме, че двете пещерки заедно със своята съгражданка Златка Цвеева са в основата на мащабна кампания за набиране на дарения, с които да бъдат реставрирани част от големите храмове в Пещера - двете джамии и църквата „Света Петка“. Получи се така, че християни даряваха и за възстановяването на джамиите, а мюсюлмани - и за черквата. Случилото се около това благотворително събитие за пореден път доказа, че родопското градче е крепост на толерантността, където хора от различни етноси другаруват, сякаш са едно семейство. 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 1 оценки
3/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?