Следвайте ни

Само в "Марица": COVID-19 вече и в кв. „Запад” в Пазарджик

viber icon

Двама съпрузи от Пазарджик са поредните заболели от COVID-19 в областния град, научи „Марица”.

Този път те са живущи в един от най-големите квартали на града – „Запад”. 

Интересно, че и този път заразата тръгва от столичната болница "Св. Иван Рилски”, където 79-годишният Боньо Бонев е бил на лечение заради тежко заболяване.  

След лечение в същото здравно заведение, с COVID-19 от София се завърна и 50-годишната жена, живуща на бул. "Г. Бенковски" в Пазарджик, след което в последствие заразени бяха нейните съпруг, син, внуче и сват.

Вчера Боньо Бонев и съпругата му Василка(64 г.) постъпват в Спешния център на МБАЛ – Пазарджик с грипоподобни симптоми – кашлица, температура и задух. 

Веднага са били хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Пазарджик до излизане на резултатите от тестове им. Оказали се положителни.

Веднага са издирени контактите им. Всички установени са поставени под карантина и са им взети проби за изследване, потвърдиха информацията на „Марица” в официозната й част от РЗИ – Пазарджик.

Комшии на двамата заразени от ул. Райко Алексиев” 4 пък коментираха, че семейство Боневи не са били засичани във входа и пред него в последните няколко дни. Надеждите им са двамата да са ограничили контактите си в рамките на социалната изолзация.   

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Big mag

Big mag

28.04.2020 | 15:48

Има един муцката му викат той го е докарал вместо да си стои у тиях той обикаля необозпокоияван по улиците на града мисля че си дойде наскоро от Испания

Отговори
0 2
муцката

муцката

28.04.2020 | 21:09

да биг маг дойдох си с майка ти и ти носим хамон от х.й като извадя корона х.я от майка ти щте ти пиша да дойдеш да ти дам короната и на тебе.

Отговори
2 0
Бащицата

Бащицата

28.04.2020 | 15:16

Еееее такова нещо в кв. Запад не може да вирее

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?