Следвайте ни

Само с глоба се размина побойник, нападнал лекар

viber icon

Само с глоба в размер на 1800 лева се размина побойникът, налетял на млад лекар от Спешно отделение в Пазарджик в началото на тази година. Лекото наказание, дадено от Районния съд в града, се дължи на факта, че 35-годишният мъж е признал изцяло фактите от обвинителния акт на прокуратурата по време на делото, което е гледано по съкратената процедура, предвиждаща по-малка присъда. Агресивният нашенец ще трябва да поеме и разноските по процеса - 573 лева, но е освободен от наказателна отговорност.

На 5 февруари пазарджиклията е нападнал и е причинил лека телесна повреда на д-р Николай Недялков. Вследствие на нанесените юмрючни удари той получава травматичен оток и болки в лявата предмишница. Макар да не е имал тежки последици за здравето, медикът е станал жертва на насилие при изпълнение на професионалните си задължения и в качеството на служебно лице. Атакуван е от близък на човек, когото двама мъже докарали вече мъртъв в Спешно отделение, но очаквали от докторите да го спасят.

Д-р Николай Недялков преглежда болен, когато чува силни викове и крясъци. "Излязох да видя какво става, след като забелязах на камерата, че някакви хора се опитват да свалят мъртъв човек, разказва медикът. Посрещнат е от близките с думите: „Ти какъв доктор си?! Ела да го спасиш! Само бой заслужавате!“.

Лекарят казва, че ще изпрати санитар с количка и се връща да прегледа пациента в отделението. Когато излиза отново, за да провери какво се случва, е посрещнат от агресивните мъже със заплахи да го убият. Синът на починалия мъж го обсипва с юмруци и макар едва да се държи на краката си, защото е в нетрезво състояние, успява да му нанесе травми.

Решението на магистратите е неокончателно и може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в 15-дневен срок.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?