49

Сагата МБАЛ Велинград продължава: Отстраненият управител блокирал вписването на новия

Новият законово избран управител на МБАЛ Велинград д-р Заприн Пепелов все още не е вписан в Търговския регистър, макар заявление за това да е подадено още в края на февруари, алармират лекари и общински съветници в града. Те  твърдят, че проблемите на общинското лечебно заведение само се задълбочават и то е в риск заради липсата на действащ управител на болницата.

Д-р Данчо Гурдев

Отстраненият управител на МБАЛ Велинград д-р Данчо Гурдев оспори решението на Общинския съвет за смяната и повече от месец вписването в Търговския регистър на новоизбрания управител е спряно. Според юристи по закон той няма право да обжалва решението.

Съдия Борислав Илиев от Окръжния съд в Пазарджик е постановил определение за спиране на вписването на новия управител. Производството вече е прекратено, но д-р Гурдев не е открит на адреса в Пловдив, където е посочил, че живее. След подадена молба от д-р Заприн Пепелов за смяна на адреса за връчване на документацията, докладчикът Борислав Илиев е излязъл в болничен.

Защо, как и правомерно ли е бил допуснат искът на д-р Гурдев?

Адвокатите на новоизбрания управител на болницата в града ще подадат жалба до Висшия съдебен съвет против съдия Борислав Илиев, допуснал спирането на вписването на новия управител на болницата.

Общинските съветници във Велинград вече са сезирали КПКОНПИ, която трябва да провери как д-р Гурдев е придобил новия си скъп имот и с какви средства.

Те са изпратили и сигнал до прокуратурата, в който твърдят, че д-р Гурдев и членове на комисията, участвала в избора му за управител, са подписали декларации с невярно съдържание. При д-р Гурдев това била декларация за несъществуващ професионален стаж, а при членовете на Комисията – за участие в управленска дейност на търговски дружества.

Миналата седмица в свое право на отговор общински съветник от Велинград отправи подобни въпроси към Гурдев публично, но той не отговори.

 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Съдия Борислав Илиев,нали не си въобразявате,че стоите НАД съдебната

Съдия Борислав Илиев,нали не си въобразявате,че стоите НАД съдебната

31.03.2023 | 10:08

Система с правомощията си?!За щастие ВСЕ още в България си има механизми,които въпреки октопода на кръга”Капитал” и съдчетата на Прокопиев,неуморно се борят с корупцията и подкупни юристи?!Би трябвало да сте запознат като такъв,нали?Въпреки удобните ви болнични..няма да са до безкрай.

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?