32

Съдят 32-годишен, пробол смъртоносно човек в Попинци

Млад мъж, обвинен за побой и смъроносно пробождане с нож на пастир, се изправя пред правосъдието утре. Заседание от процеса срещу него е насрочено за 9,30 часа, съобщават от пресцентъра на Окръжния съд. Докладчик е съдия Кристина Пунтева.

Делото е образувано по внесен обвинителен акт от Окръжната прокуратура срещу 32-годишния А.Ч. Подсъдимият е обвинен за това, че на 06.03.2019 г. в с. Попинци умишлено е умъртвил С.С. като го е намушкал с нож в гърба.Пострадалият е получил сериозни травми и на 01.04.2019 год. е починал. 

Насрочено е открито заседание, на което предстои да бъдат изслушани съдебни експертизи.

Припомняме, че на 7 март 2019 г. полицаи от Панагюрище арестуваха двама мъже за побой и намушкване с нож на възрастен мъж от село Попинци заради животни на пострадалия, влезли в чужд двор.

При разследването е установено, че сутринта 70-годишният пастир извел стадото си от кози на паша. Докато тръгвали, част от животните влезли в имота на съседите и това разгневило 28-годишен тогава жител на Попинци. Той повикал на помощ свой 50-годишен съселянин. Двамата намерили козаря в района на бившия стопански двор. Те го нападнали, нанесли му побой, а по-младият мъж го намушкал и с нож. После напуснали местопрестъплението и дори направили опит да заличат следите си.

Още на същия ден извършителите са установени и задържани в ареста на Районното управление в Панагюрище. 

Пострадалият е транспортиран в панагюрската болница в тежко състояние и с опасност за живота, а по-късно е изгубил живота си. За случилото се веднага е уведомена прокуратурата.

 

            

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?