Следвайте ни

Съдът ще решава остава ли Борислав Даскалов в листата

viber icon

Съдът ще има последната дума за това дали бизнесменът Борислав Даскалов да остане в битката за местна власт, след като и от ЦИК не можаха да решат дали отговаря на изискването за уседналост. След като на 3 октомври ОИК реши да бъде заличен като водач на листата на Българско национално обединение, той е обжалвал пред централната комисия. 

В жалбата си сочи, че решението е неправилно, тъй като има постоянен и настоящ адрес в Пазарджик повече от 6 месеца. Проблемът идва от това, че е дерегистриран без знанието и съгласието му, след като два пъти в периода от май до август не е намерен, а междувременно се налагало да пътува до столицата, за да помага на болния си баща. Узнал за отписването от служител на ГРАО. 

Припомняме, че от ЦИК в края на септември спуснаха указания на ОИК за заличаване на Даскалов като кандидат за съветник, защото нямал настоящ адрес в Пазарджик. ОИК отказа заличаване, но решението бе върнато от ЦИК и той все пак бе изключен от листата на партията. След нови проверки е установено, че бизнесменът има адрес в града и името му фигурира в избирателните списъци на една от секциите в училище „Д-р Петър Берон“.

Очевидно в ЦИК също имат затруднения с разплитането на неговия казус. 10 на 10 членове са гласували съответно "за" и "против" заличаването му от листата с кандидат-съветници. Когато няма мнозинство, се постановява отхвърляне на жалбата с възможност за обжалване, а последната дума ще има Върховният административен съд.

Опит да оспори заличаването си като кандидат-кмета на Паталеница е направил и издигнатият от ГЕРБ Иван Димитров. За него обаче от ЦИК са категорични, че не отговаря на изискването за уседналост. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?