Следвайте ни

Съдът потвърди уволнението на полицая, обрал жилища

viber icon

Административният съд в Пазарджик потвърди заповедта за дисциплинарно уволнение на полицая Атанас Николов, заловен да краде от жилище в Димитровград през октомври миналата година. Това е поредният удар, който му се стоварва, след като преди дни той получи 12 месеца условно от магистратите в Хасково по силата на споразумение със съда.

 

Жалбата си той обосновава със съществени нарушения на административните правила - изтекъл срок за налагане на наказание, и моли то да бъде заменено с порицание. Съдът обаче ​отхвърля това твърдение. В мотивите се сочи, че са извършени тежки нарушения, несъвместими с Етичния кодекс на МВР и уронващи престижа на ведомството. За тях е предвидено единствено уволнение.

Става ясно, че мъжът е влизал да краде в две жилища в Димитровград и Хасково, откъдето е взел злато и пари. В момента на престъплението е бил действащ служител на "Охранителна полиция" в Пазарджик. При нахлуването в апартамент в Димитровград обаче бил заварен на местопрестъплението от собственичката. В опит да избяга през прозореца паднал и счупил крак. Така е заловен от колегите си, по-късно е открита и колата му, в която при претърсване са намерени откраднати на същия ден накити от частен дом в Хасково.

Решението е неокончателно и може да се обжалва пред ВАС.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пет

Пет

10.08.2020 | 17:13

Полицията ни пази?!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?