102

Съдът остави в ареста обвинения в данъчна измама за 9 668 160 лева

Окръжният съд в Пазарджик уважи искането на Окръжната прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение - „Задържане под стража“ по отношение на 50-годишния М.Д.

Същият е обвинен за това, че на 14 декември 2022 г. като управляващ и представляващ търговско дружество, в съучастие с В.Д., е направил опит да получи от държавния бюджет 9 668 160 лв., която сума е представлявала неправомерно деклариран ДДС за възстановяване като е представил пред НАП документи с невярно съдържание.

От събраните по делото доказателства (писмени и веществени доказателства, разпити на свидетели) съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че М.Д. е извършил престъплението, за което е обвинен.

Беше отчетена високата обществена опасност на деянието, което е за тежко престъпление против данъчната система и за което се предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години и конфискация на имущество. Налице е реалната опасност от извършване на друго престъпление и реалната опасност обвиняемия да се укрие, тъй като има данни за многократните му пътувания и контакти в чужбина.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 29 февруари 2024 год. от 10,00 ч.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?