Следвайте ни

Съдът остави в ареста двама, отглеждали канабис

viber icon

По искане на Районна прокуратура – Панагюрище, съдът наложи „задържане под стража“ спрямо двама мъже за държане на марихуана и отглеждане на канабис, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Съдът определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо А.Т., на 51 г., и М.И., на 30 г., привлечени като обвиняеми за това, че на 2 октомври 2020 г., в землището на село Поибрене, общ. Панагюрище, обл. Пазарджик, в съучастие, без надлежно разрешително са държали зелена листна маса с общо брутно тегло – 67 килограма, която при тестване с полеви наркотест е реагирала на марихуана – престъпление по чл. 354а ал. 3 т. 1 вр.чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс, както и за това, че на същата дата и място, в съучастие, са отглеждали 547 броя растения от рода на конопа - канабис, в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните  вещества и прекурсорите правила – престъпление по чл. 354в ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че двамата обвиняеми отглеждали растенията в нива, която се намирала в землището на с. Поибрене, в местността „Чукурловица“. Мястото било труднодостъпно. Установено е, че наблизо е било извършвано и самото сушене на готовите за това растения, Двамата обвиняеми са били задържани при Специализирана полицейска операция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОД на МВР – Пазарджик.

Определението на Районен съд – Панагюрище, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пазарджик. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?