Следвайте ни

Съдът остави в ареста двама дилъри на дрога, търгували в Септември

viber icon

Окръжен съд – Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо К. Й./42 г./ и 33-годишната М. К. Срещу тях е повдигнато обвинение по чл. 354а ал.1 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК - за това, че на 8  февруари 2021 г. в гр. Пловдив и в гр. Септември, обл. Пазарджик, придобили и държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 988,74 грама хероин.

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража и спрямо  С. Д. /47 г./, спрямо когото е повдигнато обвинение в това, че на същата дата в гр. Септември, обл. Пазарджик, е разпространил високорисково наркотично вещество – 988,74 грама хероин – престъпление по чл. 354а ал.1 от НК.

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства следва извод за обосновано предположение, че всеки един от тримата обвиняеми е извършил престъплението, за което е привлечен като такъв. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода и глоба.

Според съда при мярка, различна от задържане под стража за всеки от тримата обвиняеми, е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Макар и в начална фаза на разследване, налице са данни за много добра организация на действията на тримата обвиняеми, изключително висока конспиративност, която сочи предварителна добра планираност на деянието.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд на 18 февруари от 10.00  часа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай