Следвайте ни

Съдът дава награди за есе за стремежа към справедливост

Конкурсът е част от Дните на отворени врати, провеждани всяка пролет през април

viber icon

Конкурс за ученическо есе на тема "Стремежът ни към справедливост" обяви Окръжният съд в Пазарджик като част от инициативата „Дни на отворени врати в съдебната власт”. 

В конкурса могат да участват учениците от VIII-ми до ХІІ-ти клас от училищата в гр. Пазарджик.

Целта е да се повиши правната култура на подрастващите, да се провокират творческите им търсения и вниманието им към съдебната власт.

Есетата трябва да бъдат подадени в срок до 09.04.2021 г. по електронната поща на Окръжен съд – Пазарджик [email protected]

Всяко есе трябва да съдържа име, презиме и фамилия на участника; област, община, населено място, пълно наименование на училището, клас; телефонен номер на участника и негов електронен адрес.

Всеки има право да се включи в съревнованието с едно есе. Конкурсните работи да са във формат: DOC или DOCX на Microsoft Word. Обемът им може да е до три печатни страници формат А4 при разредка на редове и абзаци: 1,5, двустранно подравняване, с шрифт Times New Roman и размер на шрифта 12.

Творбите ще бъдат оценявани по няколко критерия: демонстриране на познания за съдебната власт; теза, съответстваща на формулираната тема; оригиналност и творчески подход; недвусмислено изразяване на лична позиция; удачно подбрани аргументи; използване на подходящи стилно-езикови средства за постигане на убедителност и въздействие; спазване на езиковите норми.

Обявяването на победителите и връчването на наградите – I-во място – парична награда в размер на 100 лв., II-ро място – парична награда в размер на 50 лв., III-то място – предметна награда, ще се проведе в Деня на Българската Конституция – 16 април. Отличените есета ще бъдат публикувани на интернет сайта на Окръжен съд – Пазарджик.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?