Следвайте ни

С "първа копка" започна обновяването на блокове в Панагюрище

viber icon

„Първа копка“ в изпълнението на проект за обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради бе направена вчера в Панагюрище. В церемонията, поставяща началото на изпълнението на строително-монтажните работи по проекта, участваха кметът на Община Панагюрище Никола Белишки, Христо Калоянов – председател на Общинския съвет, Марин Вулев – управител на ВиК – П ЕООД, Дичо Щилянов – управител на фирмата изпълнител.

По стара българска традиция, за успешното изпълнение на проекта, заместник-кметът на общината г-жа Галина Матанова плисна менче с вода.

Събитието продължи с пресконференция от 11.30 часа в Камерната зала на Театър Дом - паметник, където ръководителят на проекта г-жа Мария Станкова представи основните дейности и очакваните резултати.

Общата стойност на проекта е  1 224 574.40 лева по програма "Региони в растеж", от които 1 040 888.24 лева от Европейския фонд за регионално развитие и 183 686.16 лева национално финансиране. 

С тях ще бъдат обновени 4 блока. За всяка сграда е предвиден пакет от енергийноспестяващи мерки, които ще намалят топлинните загуби и разходите за отопление на домакинствата. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?