Следвайте ни

С новородено момиченце посрещнаха Деня на родилната помощ в "Хигия"

viber icon

С новородена госпожица посрещнаха днес професионалния си празник акушер-гинеколозите и техните колеги от болница "Хигия". Момиченцето, появило се на бял свят точно в Деня на родилната помощ, се казва Никол и е втора рожба в семейството на Христина и Димитър Божилови от Пазарджик. Тя имаше честта да бъде един от главните герои в празненството в лечебното заведение, редом с хората, помагащи да се ражда нов живот.

Празникът започна с тържествен водосвет, отслужен за здраве от отец Наско. Екипът на клиниката пресъздаде и обреда с измиването на ръцете от народната традиция за празника. В ритуала, посветен основно на засвидетелстване на уважение и почит към акушер-гинеколозите, а в по-далечно минало и към възрастните жени, които са бабували на родилките, участваха две прекрасни млади майки – Дора и Лиляна.

„Чувстваме се не просто щастливи, чувстваме се прекрасно и благодарим от все сърце на целия екип на Акушеро-гинекологичното отделение“ в болница „Хигия“ . Децата ни се появиха на бял свят, докато бяхме заразени с коронавирусна инфекция. Видяхме с очите си и усетихме със сърцата си професионализма и отдадеността на целия екип към нас, като пациенти в риск и към нашите новородени“, не скриха вълнението и емоцията си Дора и Лиляна.

“Горда съм, че ръководя екипа от най-добрите професионалисти, отговорни и достойни хора! Бъдете здрави и все така всеотдайни. Бъдете най-добрите орисници за новородените, наричайте ги, светът има нужда от чудеса. И вие всеки ден го доказвате”, обърна се към медиците от отделението и изпълнителният директор на болница „Хигия“ д-р Цветелина Спиридонова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай