32

С  нови  супер модерни апарати  вече  работят офталмолозите на МБАЛ-Пазарджик

С  нови  супер модерни апарати  вече  работят офталмолозите на МБАЛ-Пазарджик. Те са закупени със средства на лечебното заведение.

Очно отделение   получи  два нови апарата от най-висок клас. Единият е операционен микроскоп, а другият е апарат за измерване на биометрични данни на окото, което има голямо значение най-вече за имплантирането на лещи, когато се говори за операция на катаракта, може да се определя и преднокамерния ъгъл. което има значение при глаукомите, обяви началникът на отделението д-р Доньо Донев.

Офталмологичният операционен микроскоп  e  на най-добрата световна марка Carl Zeiss , модел LUMERA 700. Тази съвременна апаратура ще ни позволи да  получаваме  перфектния образ на окото и  да виждаме най-фините му детайли, поясни д-р Донев. 

С новият микроскоп по прецизно ще се извършват операции на  доброкачествени и злокачествени образувания на клепачи, роговица, лещи, вътрешно перде(катаракта).

 Неща, които с този микроскоп се виждат с друг не могат да бъдат забелязани, допълни офталмологът д-р Васил Димитров. Това е най-добрият инструмент, който образно казано ние можем да използваме в работата си, убеден е специалистът.

Това, че разполагаме с такъв микроскоп, дава възможност на хората  от Пазарджишка област да не пътуват до Пловдив, София или други големи градове, а да идват при нас, защото им предлагаме същото  ниво на техника и квалифицирани специалисти,заяви д-р Донев.

Оптичният  биометър също е производство  на световния лидер Carl Zeiss, модел  IOL-MASTER 700. За една секунда този апарат е способен да направи изчисленията, за които иначе е необходимо повече време за заснемане, и те са много по-точни и могат да се направят и при сравнително напреднали пердета, които с  други апарати не могат. Тези измервания се използват в най-голяма степен за изчисляване каква леща да бъде имплантирана, обясни д-р Димитров. Той е  категоричен, че вече разполагат  с апаратура, с която може да се направят всички необходими изследвания с най-модерна техника и да се пристъпи към операция.

Подобни измервания досега се правеха на два апарата и беше необходимо поставянето на упойка в окото и контактна сонда, а данните които се получават, не са толкова точни, за да знаем каква диоптрична леща да сложим. Идеята е не само да се борим за премахване на тъмнината в окото, а да премахнем и диоптри, коментира д-р Донев.

Д-р Доньо Донев и д-р Васил Димитров благодариха на изпълнителния директор, д-р Красимир Темнилов,  и  ръководството на МБАЛ-Пазарджик за новата апаратура. Те са убедени в предимствата на  тази съвременна техника и се надяват, че  и  много  пациенти   на отделението съвсем скоро ще   ги разберат и ще се възползват от тях.

*Пресцентър на МБАЛ-Пазарджик

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
ryrty

ryrty

22.02.2024 | 12:12

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим----- https://da.gd/menx

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?