32

С 4D ехограф на световно ниво се сдоби АГ отделението на МБАЛ-Пазарджик

С модерен 4D ехограф от най-ново поколение вече се извършват прегледи в АГО на МБАЛ-Пазарджик. Прецизната ехографска апаратура е закупена от ръководството на болницата, след като началникът на отделението д-р Илиян Траянов обосновава нуждата от такъв апарат. Четириизмерният ултразвуков скенер (4D) на General Electric –Healthcare Voluson S8 е сред най-добрите апарати на световно ниво.
„Като областна болница приемаме най-тежките случаи от целия регион. Прецизната диагностика е изключително важна за правилното лечение и добрите резултати. С помощта на 4D технологията може по-добре да се проследяват тежките патологии на бременността. Този апарат дава изключителна възможност да се работи спрямо европейските и световни протоколи по АГ, обясни началникът на АГО на МБАЛ-Пазарджик д-р Илиян Траянов. Новият ехограф ще се използва за ултразвукови изследвания на пациентките на отделението.
„Апаратът е високотехнологичен и с много добри възможности за откриването по-рано на детайлни отклонения, аномалии и проблеми с бременността. Ранната диагностика ни помага за по-правилно терапевтично поведение“, категоричен е д-р Траянов. Той съветва бременните жени да си направят преглед с такъв апарат още при първия положителен тест за бременност.
По време на бременност е препоръчително да бъдат направени няколко важни прегледа, с които да се прецени състоянието и развитието на бебето в различните периоди. Феталната морфология е изключително необходимо изследване за откриване на вродени дефекти още в ембрионалното му развитие, а възможностите за диагностика с този апарат са в пъти по-големи от на други“, отбеляза още д-р Илиян Траянов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?