Следвайте ни

РЗИ влезе в „Костал“ започват основна дезинфекция

Заразените в предприятието са от три области - Пазарджик, Пловдив и Смолян

viber icon

Екип на РЗИ работи от тази сутрин в пазарджишкия завод „Костал“, където предстои пълна дезинфекция на работни помещения и производствени линии. Повод за акцията стана откриването на 10 души от персонала с положителни проби за новия коронавирус. През нощта са излезли още 4 позитивни резултата, така че служителите с COVID-19  в предприятието са вече 14 и официално пазарджишката му база беше обявено за ново огнище на заразата.

Все още не са готови резултатите от всички проби, до края на деня се очакват още.

Заводът е голям, с общо около 2500 наети работници и служители. Част от тях пътуват от други региони. До момента положителни проби са дали хора от три области – Пазарджик, Пловдив и Смолян. Издирени са контактните им лица от личните и семейните им кръгове, предписана им е карантина и са инструктирани какво да правят и към кого да се обърнат, ако имат съмнителни симптоми. Предстои чрез ръководството на предприятието да се установят и служебните контакти на позитивните, като те също ще бъдат изолирани.

Не се обмисля затваряне на целия завод, спрени са отделни поточни линии, където са работили новооткритите с коронавирус. Ако ситуацията със заразата се влоши, може да бъдат затворени временно цех или отделни звена. По-крути мерки биха били уместни при опасно разрастване на огнището.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?