Следвайте ни

РЗИ: Трима са новозаразените с коронавирус от петък до днес

viber icon

Трима са новорегистрираните пациенти с COVID-19 от петък до днес, информират от РЗИ. В съобщението се уточнява, че обобщените данни за последните дни се предоставят във връзка с проявен интерес относно регистрирани положителни проби за периода 29.05 -31.05.2020 г. обявени от Националния щаб за борба с коронавирус.

На 29.05. /петък/ в късните следобедни часове е потвърдена положителна проба за COVID-19 на 78 годишна жена от град Сърница. Жената е била хоспитализирана по-рано същия ден в „МБАЛ-Велинград“. След час от приема в лечебното заведение жената почива. В този интервал й е взета проба, която излиза късно през деня. Жената е постъпила в лечебното заведения с двустранна бронхопневмония, с много придружаващи заболявани: хронична исхемична болест на сърцето, артериална хипертония II степен, обезитас /затлъстяване/ IV степен.

РЗИ Пазарджик изказва съболезнования на близките на жената!

На 30.05. /събота/ е потвърдена положителна проба за COVID-19 на 27 годишен мъж от с. Ковачево, който е с лека симптоматика и е оставен на домашна изолация за 28 дни.

Третият регистриран положителен случай, РЗИ Пазарджик обяви тази сутрин. Припомняме, че се късае за мъж хоспитализиран в Първо вътрешно отделение на  „МБАЛ-Пазарджик“ АД. След получаване на положителния резултат е преведен в Инфекциозно отделение на лечебното заведение. Пациентът е на 67 г. от село Злокучене, община Септември. Състоянието му е задоволително.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?