32
Следвайте ни

РЗИ: Единици са свободните легла за интензивни ковид пациенти

viber icon

Нарастващото разпространение на коронавируса в Пазарджишко от ден на ден усложнява ситуацията в региона. Най-тежка е тя в Панагюрска община, където заболеваемостта надхвърли 750 на 100 000 души, но положението не е розово и в Пазарджишка община, показват данни на РЗИ. Директорката на ведомството д-р Хюля Шериф съобщи, че се е наложило болниците в двете общини да разкрият нови легла за ковид пациенти. Но въпреки това свободните места опасно намаляват - само 5 са за нуждаещи се от интензивно лечение и около 50 - за хора в неусложнено състояние.
От РЗИ отчитат, че рекордните 170 позитивни проби, получени само за вчерашния ден, донякъде се дължат и на повечето направени тестове заради задължителните сертификати. Но - донякъде. Същевременно обаче болниците отново са подложени на неимоверно натоварване. Добрата новина е, че за последните дни намалява броят на новопостъпилите в отделенията, намаляват и починалите с коронавирус.
След въвеждането на задължителните сертификати напредва и имунизацията - 39 664 души са със завършен цикъл, или 18% от населението.
От Здравната инспекция призовават хората да спазват противоепидемичните мерки и по възможност да се имунизират.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?