Следвайте ни

Руми започна роботизирана рехабилитация с "Локомат"

С помощта на добри хора младата пазарджиклийка има шанс да проходи без чужда помощ

viber icon

Хора с добри сърца за пореден път помогнаха на младата пазарджиклийка Румяна Георгиева в борбата й да може да ходи без чужда подкрепа. Момичето започна 12-седмична терапия, която се очаква да стабилизира стойката и походката й и да й осигури мечтаната самостоятелност, съобщи нейната майка Радка Станева.

Става дума за роботизирана рехабилитация с високотехнологичния медицински апарат "Локомат ПРО". След дългогодишна упорита работа за пръв път и у нас съвременната терапия е достъпна за пациентите. Проблемът е, че не се финансира от Здравната каса, а в случая на Руми са необходими 17 700 лева. След призива на майка й са се отзовали граждани и фирми, а така младата жена получава шанса да се подложи на модерното лечение.

Румяна Георгиева е с церебрална парализа и на четирите крайника от бебе. Въпреки лошите прогнози, майка й не се отказва да се бори за здравето й. Битката продължава и до днес. След над 20 операции момичето, много от които реализирани също с подкрепата на дарители, вече ходи, но с чужда помощ. Междувременно успява да завърши висше образование с отличие, а отскоро работи в един от социалните центрове в Пазарджик.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?