"Роял сити" в Пловдив предлага жилищни имоти с инвестиционен потенциал

Изгодните ипотечни кредити насърчават купувачите

Добрата ипотечна политика на банките и спадането на лихвите по ипотечните кредити раздвижи пазара на недвижими имоти. Брокерите прогнозират ситуацията да се запази и през 2017 г. и я определят като "точния момент за покупка". Съживяването на жилищния пазар е устойчива тенденция през последните месеци, а инвестицията в жилищен имот е предпочитана алтернатива на банковите депозити. В търсене на по-добра доходност за парите си хората със спестявания започнаха да инвестират в имоти. Най-често сделките са с цел покупка на собствено жилище, но не са рядкост и покупките с инвестиционна цел и последващото отдаване на жилищата под наем. Тенденцията се забелязва във всички големи градове. Според консултанти инвестицията в жилище в момента би донесла по-висока доходност от депозит в банка. Ако имотът е качествен, ново строителство и с добро местоположение, той притежава потенциал и да повиши стойността си.

От инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп потвърдиха настроенията на пазара и съобщиха за нарастване на интереса към жилищния проект Роял сити в Пловдив. Комплексът разполага с просторни и комфортни апартаменти с различна големина, наличен е подземен и наземен паркинг, зелени площи. За разлика от други проекти на пазара, които са в строеж, жилищата в Роял сити са вече напълно готови. Сградите са изградени със съвременни и качествени материали, многокамерна PVC дограма, отлична топло- и шумоизолация. Допълнително предимство, което предлага Роял Сити, е професионалната поддръжка на общите части, перфектната прилежаща инфраструктура към комплекса, както и осигуряването на всички възможни услуги, които правят мястото приятно за живеене. Наличието на детска площадка, занималня за ученици и ресторант допълнително улесняват бъдещите собственици като им дават гаранция за добро прекарване на свободното време и създават добра социална среда, която е предпочитана от младите професионалисти.

Все повече хора смятат, че е по-изгодно да се изплаща ипотека, отколкото да се живее под наем. Доказателство за това е и отчетеният ръст от Агенцията по вписванията за последното тримесечие на миналата година. Само в Пловдив за периода са сключени почти 5500 сделки, което е с 40% повече спрямо третото тримесечие и с 8,7% в сравнение с четвъртото тримесечие на годишна база. Общо за цялата 2016 г. са сключени 16 833 сделки, което е с 5,2% повече спрямо 2015 г. Ръстът на сделките в последното тримесечие на миналата година се запазва и в национален мащаб./Пазарджишка Марица

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?