Следвайте ни

Родопчанин намери 4500 франка, даде ги за инвалиди в Сърница

viber icon

С нови рехабилитационни уреди се сдоби Дневният център за деца и младежи с увреждания в Сърница. Любопитен факт е, че те са купени с пари, намерени и върнати от общинския служител Мехмед Бозов.

През 2016 г. швейцарската фондация "Солидарна Швейцария - Източна Европа" дарява на Сърница медицинско оборудване - помощни уреди за придвижване и болнично обзавеждане, част от което остава за стопанисване в родопската община. При ремонта на сградата миналата година и разместването на уредите Мехмед намира 4500 франка, равняващи се на около 8000 лева. Без да се замисли, уведомява кмета Неби Бозов и му ги предава.

След консултация с швейцарската фондация и болницата дарител се оказва, че не е правено запитване за изгубена парична сума при тях. И по тяхна молба е решено парите да се използват за общественозначима кауза, свързана с предоставяне на социални услуги в родопската община. Така са купени 20 различни уреда и пособия от най-висок клас за хората с увреждания. А кметът не пропусна да изкаже благодарности от свое име и от името на Дневния център на почтения родопчанин, проявил честност и отговорност.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Човек

Човек

08.09.2020 | 22:14

Браво, да е жив и здрав! Такива примери ни трябват, стойностен човек.

Отговори
0 0
Пет

Пет

18.08.2020 | 08:19

Браво..ето това заслужава Похвала..а не тези с релсата на поход от Скука!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?