Следвайте ни

Родопчани пожелаха на Борисов да живее 120 години

viber icon

Министър-председателят Бойко Борисов днес посети Велинград и района, като извърши инспекция на основните инфраструктурни ремонти - околовръстния път и пътя Велинград- Сърница. Той се запозна и със състоянието на 12- километровата отсечка Кръстава-Грънчарица.

Премиерът бе придружен от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и финансовия министър Владислав Горанов. При посрещането на министър-председателя присъстваха още областният управител Стефан Мирев, народният представител от 44-тото народно събрание Димитър Гечев, зам.-кметът на община Велинград Светла Томова, областният кординатор на ПП ГЕРБ Найден Шопов и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Обиколката започна от околовръстния път на града, които в момента се ремонтира. "Хората отдавна чакат този ремонт"- изтъкна д-р Коев и допълни, че пътят е бил в много лошо състояние, сега се разширяват габаритите му, ще се извърши отводняване и ще се изградят и канавки. "Това ще бъде голямо улеснение, както за жителите на града, така и за туристите. Трафикът значително ще се облекчи”-допълни още кметът.

За около 50-километровия път между Велинград и Сърница премиерът каза, че преди ремонта пътят е бил един от най-лошите в Родопите. Сега след инспекцията сподели, че резултатът е отличен.

Обиколката продължи в село Кръстава, където жителите посрещнаха гостите си. Пожелаха на Борисов да живее 120 години и споделиха, че е вторият министър-председател, посетил селото им, след Кимон Георгиев, който идва в Кръстава през далечната 1934 година. Посещението в с.Кръстава идва след обещанието на 24 май тази година в с.Биркова за изграждането на нов път Кръстава-Грънчарица. Жителите на селото изказаха огромната си благодарност за случващото се и за спазеното обещание на премиера към тях. Г-н Борисов сподели, че когато хората са доволни и той е щастлив.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?