Следвайте ни

Роднини на пребитото дете са готови на протест, ако има опит за потулване на случая

viber icon

Близки и роднини на пребитото вчера в Пазарджик момче са готови да излязат на протест, ако усетят опит случаят да се потули. Това са споделили те пред ромския лидер Райко Живков, който е с тях за морална подкрепа от самото начало, бил е и през нощта пред болницата, за да им съдейства да вземат сведения за състоянието на детето.

„Хората си стояха мирно и кротко пред болницата, чакаха някой да им каже как е момчето. Нямаше никаква агресия нито към лекари, нито към охраняващите ги полицаи“ – разказа Живков пред „Марица“.

Той не скри съмненията си, че ще се направи опит нападателят да се представи като невменяем или наркоман и да се омаловажи деянието му. И припомни трагедията с двойката пенсионери, убити от Иван Николов в дома им в същия квартал преди време. Живков с огорчение коментира, че когато престъпленията са срещу хора от малцинствата, се неглижират, докато ако са извършени от роми, общественото внимание към тях е коренно различно.

Той преразказа чутото от роднини на пребитото момче. То и още няколко деца си играели пред блока и изневиделица им налетял мъж на около 30. Започнал да удря по главата 13-годишно момче, както и да го натиска към метална пейка, да го души. Възрастна баба скочила да брани децата и дори ударила с бастуна си нападателя. Вместо да се махне, той хванал друго дете, което обаче успяло да избяга, като оставило в ръцете му скъсаната си тениска.

Припомняме, че след побоя 13-годишното момче изпадна в кома. С помощта на лекарите в Областната болница обаче по-късно през нощта се е съвзело и вече е в стабилно състояние.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?