Следвайте ни

Родители: Малтретират 2-годишното ни дете в яслата

Екипът на детското заведение отрича напълно

viber icon

Родители твърдят, че 2-годишното им дете е било малтретирано и бито от възпитателите и помощния персонал на детска ясла. Тя се намира в град Септември, близо до Пазарджик. Семейството възнамерява да подаде жалба в полицията и прокуратурата.

„В сряда детето имаше леки синини. В четвъртък те бяха по цялото тяло. Обадих се на директорката и на медицинската сестра. Исках да се видя с тях, но отказаха. С мъжа ми решихме да я заведем на лекар. Тя потвърди, че детето е бито. При смяна на памперс дъщеря ми буйства и може би ги е ядосала”, разказа майката Моника Зашева.

Директорът на ДГ "Приказно вълшебство" - Йорданка Лютакова, категорично отрече детето да е бито. „Семейството не е от нашата община. Не е честа практика да взимаме такива деца. Уважихме желанието им и го приехме. Проблемите започнаха още на втория ден. Тогава момиченцето вдигна температура и започна да повръща. Медицинските сестри помолиха родителите да вземат детето на обед. Майката ми се обади и ми вдигна скандал защо сме го върнали, след като било в добро здравословно състояние. На другия ден детето беше добре и отново го приехме. То отново вдигна температура и пак поискахме да го върнем. Майката отново звънна и вдигна скандал. Твърдеше, че сутрин го „дрогира” с медикамент против температура. Явно затова момиченцето беше добре няколко часа”, разказа Лютакова.

Яслата се посещава от 15 деца, а персоналът, който се грижи за тях, се състои от 4 души. Родителите на останалите деца са категорични, че досега случай на насилие не е имало.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

септемврийска златка

септемврийска златка

02.10.2020 | 12:18

И сега какво детето само си е причинило синините!Браво на това 2-годишно дете-как хитрее,причинява си само синини с каква ли цел????? СМЕШНИЦ - !И ДИРЕКТОРКАТА И ПОДРЕКЕПЯЩИТЕ ПЕРСОНАЛА!!!!АМИ,АКО ТОВА Е НА ВАШЕТО ДЕТЕ???????

Отговори
3 7
Аха

Аха

02.10.2020 | 11:50

Значи майката направо си признава, че му дава антибиотик и го праща болно да заразява други деца, обаче после персоналът виновен. Заведи го на лекар, овца! Децата НОРМАЛНО не вдигат температура.

Отговори
13 2
.........

.........

02.10.2020 | 10:27

Помаци с малки помачета, налазили здраво Пловдив! А беше хубав град...

Отговори
9 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?