Следвайте ни

РИОСВ засилва мерките срещу пожари в защитените територии

viber icon

РИОСВ – Пазарджик изиска от кметовете на общините Батак, Ракитово, Брацигово и Пещера, на чиято територия са резерватите – „Купена”, „Мантарица”, „Дупката” и „Беглика” да организират доброволни формирования за гасене на пожари, в случай на нужда. Както и да предприемат мерки за предотвратяване на палежи на стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви и да призовават населението, да спазва мерките за пожарна безопасност в резерватите.

Във връзка с началото на противопожарния сезон служителите на паркова охрана на РИОСВ провериха противопожарното оборудване. За предотвратяването на пожари инспекцията организира специализирано наблюдение в резерватите.

Периодът от 1 април до 31 октомври 2021 г. е определен за пожароопасен сезон в защитените територии – изключителна държавна собственост (резервати и поддържани резервати) със заповед на министъра на околната среда и водите, която цели предприемане на мерки за недопускане възникването на пожари и ограничаване на тяхното развитие и разпространение в защитени територии. На нарушителите й ще се налагат глоби - от 500 до 5000 лв. на физическите лица и от 1000 до 10 000 лв. на юридическите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ники

Ники

19.04.2021 | 11:48

РИОСВ Русе, кога ще се самосезира за мандрите в област Разград, по точно Дянково и Брестовене??? Изпускат си отпадните води в нивите на хората. Безсилни ли са РИОСВ??? Проблема е от години, цяла област вижда наводнените имоти, само РИОСВ - Нищо?!?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?