Следвайте ни

РИОСВ наказа Община Стрелча за сепариране на боклук без разрешение

viber icon

Проверка на експерти на РИОСВ-Пазарджик и представители на община Стрелча установи, че на площадка - складова база на БКС се извършва третиране /ръчно сортиране/ на битови отпадъци от работнички на общинското предприятие ОП”БКС и ОИ” за отделяне на рециклируемите отпадъци в чували. За тази дейност се изисква
документ по реда на чл. 35 от ЗУО, какъвто Община Стрелча и ОП”БКС и
ОИ” не притежават, за което ще бъде наложена административно-наказателна мярка по ЗУО. За непроведена процудура по ЗООС за извършените дейности на проверяваната площадка също ще бъде наложена административно-наказателна мярка. Проверката установи и замърсявания с отпадъци от населението в близост до ромския квартал, извън регулация. Дадени са две предписания - за почистване на замърсените терени и недопускане на повторно замърсяване с отпадъци, както и за незабавно прекратяване на дейността по ръчно сортиране на смесените битови отпадъци на община Стрелча до привеждане на дейността в съответствие с изискванията на чл. 35 от Закона за управление на отпадъците. 
Предстои последващ контрол.
Проверката е извършена по сигнал, подаден на официалната електронна поща на Екоинспекцията, с въпрос къде се изхвърлят през последните дни битовите отпадъци на гр. Стрелча. Парадоксът е, че от местната администрация само преди дни се похвалиха с доброто намерение да намалят количествата на депонираните боклуци и така да намалят разходите от такси и транспорт до депото в Панагюрище. Но явно не са избрали правилния начин.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?