32
Следвайте ни

Риболовен турнир за журналисти стягат в Славовица, вижте кога

viber icon

Най-голямата неправителствена организация – Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“, организира провеждането на традиционния Национален риболовен турнир за представители на медии за Купата на НЛРС-СЛРБ. Тази година той ще се проведе на 3 октомври на язовир „Славовица“(„при Чичо Митко“), между селата Славовица и Церово, Пазарджишко.

На 3 октомври 2021 г. (неделя) от 8.30 часа е техническата конференция и теглене на жребий на яз. „Славовица”. В 9.00 часа състезателите заемат своите  места в секторите. Стартът на състезанието е от 10.00 часа, продължава до 13.00 часа. Точно в 14.00 часа победителите ще получат своите призове.

Класирането ще бъде по правилника по улов на риба на плувка  на БФРС.

Това означава, че индивидуалното класиране се извършва на база получените наказателни точки и  грамаж уловена риба. /Пример: Класиралите се на първо място в сектора по грамаж, съответно ще получат по 1 наказателна точка, следващите по 2 наказателни точки и т.н/ 

В състезанието има 3 сектора, съответно първите 3-ма ще заемат първите 3 места.  Риболовецът с най-малък брой наказателни точки и най-голям грамаж уловена риба ще се класира на първо място и т.н.

Отборното каласиране се извършва на база сбора на точките от местата в класирането, получени във всеки сектор от риболовците от един и същи отбор, и сбор от грамажа уловена риба.

 
Отборите могат да бъдат сформирани от по трима състезатели /мъже, жени или смесено/.

Язовирът се обитава от следните видове риба: шаран, бял амур, уклей, червеноперка, бабушка, каракуда, костур, бяла риба, сом, щука, есетра. Съставките на захранките и стръвта трябва да са с естествен произход.

Риболовните принадлежности трябва задължително да включват: прът, плувка. Позволени са само единични куки. Състезателите могат да монтират колкото въдици пожелаят, но имат право да ловят само на плувка с една пръчка по време на състезание и тренировка, с монтирана единична кука.

Представителите на медиите заявавят своето желание за участие, като изпратят своите имена до  28 септември 2021 г. на: e-mail: [email protected]

За повече информация: 0888 95 59 98, Снежина Михайлова.

Местоположение:

До водоема се достига от София с автомобил по автомагистрала „Тракия“. След тунел „Траянови врата“ се завива по отбивката, указваща пътя за Велинград и с. Церово. При слизането от магистралата се следва пътя за с. Церово вляво. На входа на селото отново се прави ляв завой  – шосето продължава покрай яз. „Церово“, преминава под виадукт на магистрала „Тракия“ и се изкачва към с. Славовица. На пътя Славовица-Церово ще бъдат поставени указателни табели към яз. „Славовица“(„При Чичо Митко“).

GIS-координати на мястото:

https://www.google.com/maps/@42.33339,24.0535239,1191m/data=!3m1!1e3?hl=bg

Фейсбук страница на язовира: https://www.facebook.com/qzovir.slavovica

*Източник - НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България" 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?