Следвайте ни

Рестартираха ФК Спартак(Пещера)

Клубът се цели в първото място през новия сезон

viber icon

Пещерският мъжки футбол се завръща на картата на пазарджишка област. Това се случва след две годишна пауза. В родопското градче е създаден нов ФК Спартак Пещера 2021, като негови основатели са пещерски любители на футбола. Клуб с аналогично име в този град функционираше до преди няколко години, след което си върна старото име Свобода. 

За президент на Спартак Общото събрание е избрало Иван Карамитрев. Освен него в Управителния съвет попадат Стефан Харизанов и Денис Кърджалиев. 
През сезон 2021/2022 отборът ще започне участие от най-ниското ниво на организиран футбол в областта - "Б" РФГ, а целта пред отбора е налагане на местни кадри и спечелване на 1-то място през състезателната 2021/2022 г. 

Очакванията са под знамената на ФК Спартак да играят всички най-добри футболисти на Пещера, които до края на миналия сезон бяха пръснати по отборите в "А" и "Б" РФГ - Пазарджик. 

Другият местен тим - ФК Свобода ще продължи да развива детско-юношески футбол, като двата клуба ще си поделят градския стадион в Пещера. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?