Следвайте ни

Решено: Д-р Темнилов е новият директор на болницата

Д-р Красимир Темнилов ще поеме поста на досегашния изпълнителен директор на Областната болница в Пазарджик. Решението е взето вчера следобед на изненадващо събрание на Съвета на директорите на акционерното дружество, свикано от председателя на ръководния орган и представител на държавата – д-р Тодор Юнаков. Влиза в сила и рокадата вече е факт. Д-р Вълчев не е участвал в заседанието, казва, че все още не е получил никаква заповед и само устно е уведомен какво предстои. 

По същото време персоналът на лечебното заведение беше настръхнол е готов на протести или дори колективни оставки, ако д-р Вълчев бъде отстранен. Негови подчинени подчертават, че никой досега не е направил толкова много за финансовото стабилизиране на дружеството, за привличане на добри специалисти, за подобряване на базата на болницата. Съмненията им са, че атаката е провокирана от частни интереси. Още повече, че решението за освобождаване на изпълнителния директор идва, преди да се излезли резултатите от проверките и преди да е ясно дали той е извършил нарушения и злоупотреби.

Освен нов директор ще бъде назначен и прокурист – също пазарджишки лекар. Д-р Вълчев остава в Борда на директорите до провеждане на извънредно общо събрание през декември, на което ще бъдат взети окончателни решения за промените в ръководството на болницата.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?