32
Следвайте ни

Решен е съставът на РИК, Йордан Кожухаров ще бъде председател

viber icon

Централната избирателна комисия определи състава на Районната избирателна комисия в Пазарджик за предстоящите на 14 ноември избори зе президент и вицепрезидент и за народни представители. Решението гласи, че председател е бившият зам.-областен управител Йордан Кожухаров от ГЕРБ-СДС. Негови заместници са Петя Грозданова от "Има такъв народ" и Елена Попова от Коалиция за България. Секретар е Васвие Мехмедова от ДПС. Останалите членове на комисията са Ростислав Венчев, Атанас Петров, Лъчезар Минев, Антони Върбев, Цветанка Христоскова – Гаджева, Христо Вълков, Иванка Гатина, Али Чешмеджиев и Стойко Власев.

Припомняме, че при проведените от областния управител Иван Васев консултации за състава на РИК представителите на партиите не успяха да се разберат за председателското място. Предложенията за него бяха три - от Политическа партия „Има такъв народ“ – Петя Грозданова, коалиция „ГЕРБ-СДС“ – Йордан Кожухаров и „Изправи се! Ние идваме!“ – Стойко Власев. 

Съгласно Решение №539-ПВР/НС на ЦИК от 16.09.2021г., съставът на РИК за райони с до 9 мандата, какъвто е и 13-ти Пазарджишки избирателен район, е от 13 членове, вкл. председател, двама заместник-председатели и секретар. Разпределението между партиите и коалициите е следното: за партия „Има такъв народ“ – 3 членове, за коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 3 членове, за коалиция „БСП за България” – 2 членове, за партия „ДПС” – 2 членове, за коалиция „Демократична България- обединение“ – 2 членове, за коалиция „Изправи се! Ние идваме!“ – 1 член. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

мафия

мафия

25.09.2021 | 08:40

Разследване и закриване на партиите-мафии! ГЕРБ - ОПГ!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?