Следвайте ни

Реновират още две градинки в Пазарджик

Правим го за да отговорим на очакванията на хората, сподели кметът Тодор Попов

viber icon

За реновинаране на още две градски градини през тази пролет съобщи кметът на Общината Тодор Попов.

„Идва пролетта - ново начало и нов живот, и ми se иска средата да бъде адаптирана към тези настроения и очаквания на хората. Ще направим и Градската градина приятна, красива и модерна, защото всички ние го заслужаваме. След градинката при „Ескулап” предстои реновиране и на градинката при Математическата гимназия”, разясни Попов.

„Тази градинка е достатъчно хубава, но е необходимо да бъде поставена още една детска площадка, която да е комбинирана, защото тук се събират действително много майки с деца и наличното детско съоръжение е недостатъчно.”, обясни кметът.

Другият проблем, който ще бъде решен, е този с пейките. „Наличните пейки са мобилни, защото такива са по програмата, по която реновирахме центъра. Сега ще вземем по-тежки, но и красиви и ще ги поставим на подходящите места, тъй като имаме много сигнали от хора, които няма къде да седнат, а като са дошли в градинката не е редно да стоят прави. Ще оправим дизайна и на малкия шадраван, който отдавна не работи. Него ще го зацветим, ще оправим цялостно визията, ще ремонтираме и художественото осветление. Тук имаме проблем с обществената тоалетна, нея ще я бутнем, ще направим подходяща основа и ще поставим модерни тоалетни, които да се ползват. Както разбирате, вече сме пролетно настроени на тема градинки”, каза още кметът на Пазарджик.

Третата градинка, която предстои да бъде обновена е тази при Математическата гимназия.  Там ще бъде подменено осветлението, ще има нови пейки. 

Ремонтите ще бъдат извършени от служители на бюджетните мероприятия, а финансирането в размер на около 50 хиляди лева ще е от Община Пазарджик.

 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай