Следвайте ни

Ремонтират основно читалището в Симеоновец с европари

viber icon

„Народно читалище  „Серафим Янакиев Червенко“ е едно от културните средища в нашия регион. То е извор на духовност, традиции, бит и култура. Наш  дълг и отговорност е да пазим, подкрепяме и популяризираме дейността на народните читалища.“ С тези думи областният управител Стефан Мирев се обърна към присъстващите на церемонията по „Първа копка“, с която бе даден старт на дългоочаквания проект за цялостен ремонт на читалището в Симеоновец, община Септември.

 Мирев поздрави всички, които имат принос този проект да бъде реализиран с  финансовата подкрепата на Програмата за развитие на селските райони. „Всяко населено място трябва да има читалище и то да бъде притегателен център за местните жители. Благодарение на ръководството на общината и инициативността на читалищното „настоятелство, читалището в с. Симеоновец ще бъде изцяло обновено“, каза в приветствието си областният управител.

Проектът включва основен ремонт на сградата на читалището, в това число – саниране, подмяна на фасадната дограма, смяна на вратите, цялостен ремонт на покрива и екстериора на сградата, ново оборудване и обзавеждане, както и 115 нови кресла за залата.

Предвидено е и изграждане на система за гласово оповестяване, която включва доставката на високоговорители, микрофони, централен процесор, както и нова пожароизвестителна система. Стойността на европейското финансиране по ПРСР е над 300 000 лв. До приключване на ремонтните дейности самодейците от с. Симеоновец ще ползват сградата на местното училище.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?