71
Следвайте ни

Ремонтират 10 улици в Перущица

viber icon

10 улици в Перущица ще бъдат ремонтирани. Кметът на общината Мария Витанова-Вълканова подписа договор с Държавен фонд „Земеделие“, за финансиране на проект: “Рехабилитация на улична мрежа в град Перущица“. С отпуснатите 1 168 525,82 лв. по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г, ще бъдат реконструирани части от съществуващата настилка на 10 улици в града. 

"Проектът е бил подаден още през 2018 г., но не е получил финансиране. През настоящата година същият беше оценен отново и след прехвърлянето на средства от други мерки по ПРСР, съответно с увеличаването на разполагаемия ресурс по подмярката, проектът получи одобрение", обясни Мария Витанова -Вълканова.

Общият обем на предвидените строително-ремонтни дейности по тях е 2382 метра и включва премахване на съществуващата настилка и полагане на нова асфалтова настилка. В обхвата на проекта са ул.“Драговец“ с дължина 167 метра, ул.“Въча“ с дължина 134 метра; ул.“Искър“ с дължина 208 метра; ул.“Васил Левски“ с дължина 130 метра; ул. „Найден Геров“ с дължина 164 метра; ул.“Васил Соколски“ с дължина 582 метра; ул.“Анка Райкова“ с дължина 288 метра; ул.“Поручик Милушев“ с дължина 226 метра; ул.“Захари Стоянов“ с дължина 379 метра и ул.“Димитър Малинчев” с дължина 104 метра.

Състоянието на пътната настилка на тези улици е лошо, както и на голяма част от останалите улици в града. За съжаление възможностите на община Перущица сама да финансира подобни дейности са твърде малки. Необходимо е външно финансиране, което обаче, предвид забавянето в стартирането на новия програмен период на Европейския съюз също е трудно в момента. Все пак вярвам, че скоро ще имаме възможност да подобрим още от техническата инфраструктура на община Перущица, каза Вълканова. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?