32

Ремонтиран локомотив се върна на релсите вчера

Радостната новина от последните дни е новата придобивка по тесните релси - локомотив 75 004, който бе в основен (подемен) ремонт няколко месеца. Това съобщиха от Гражданско сдружение "За теснолинейката".

 
След като вчера успешно премина последния текст с пътуване от Септември до Велинград, произведеният в Германия през 1965 година ветерен отново тегли влакове по теснолинейката. Така броят на локомотивите в движение става 4, което ще облекчи работата и ще подсигури изпълнението на разписанието в следващите месеци. 

 
С голяма надежда се очаква и час по-скоро "на ринга" да излезе модернизираният в Русе малък локомотив, който месеци наред стои неподвижен поради неиздаден от Министерството лиценз за движение. След пускането му ще бъде възстановен допълнителният влак в 10:50 ч. от Септември за Велинград и най-високата гара на Балканите, който от 1-ви януари се обслужва с автобус само до Велинград и обратно. 

 
Ремонтът на 75 004 (от снимката) продължи около половин година и е извършен от БДЖ в Локомотивно депо - Септември. Тази серия локомотиви на българските железници са произведени през 1965 година в "Хеншел" - Германия и вече над половин век служат вярно на Родопската теснолинейка. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?