Следвайте ни

Релсата от Похода на свободата идва в Пазарджик

viber icon

Символичната релса от Похода на свободата, започнал преди три дни от Свилегнград, идва днес в Пазарджик, носена от неколцина участници в нестандартния протест. Очаква се те да пристигнат на централния площад "Константин Величков" около 16,30 часа. Крайната цел на участниците е да стигнат до т.нар. Орлов град в София, като ще носят със себе си парче релса от теснолинейка. 

"Защо релса? Защото преди две години на 1-ви август, тогавашният вицепремиер Валери Симеонов се закани: "Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя", припомнят организаторите.

Това свое обещание той направи, в случай, че съдът спре инвестиционните намерения за прокарване на нови писти на площ от 333 км, нови водохващания за изкуствен сняг и прилежаща инфраструктура, обричаща на гибел НП "Пирин" и биологичното му разнообразие. За щастие, огромната обществена съпротива доведе и до решение на съда, в полза на националния парк.

Вече две години Валери Симеонов все още не е изпълнил обещанието си. Релсата, която ще носим по пътя към София е символ на празните обещания. Символ на излъганите хора, гласували за сегашното правителство. Релсата е символ на твърдата решителност на голяма част от българския народ, да изпрати на бунището на историята това правителство. Релсата може да е "кръста" към Голгота, който да изкупи греховете на България и заявка пред Бог да спре да праща хора, които целенасочено ни водят към духовна и физическа гибел.

Инициаторите канят всички свободни граждани да се включат и да организират пешеходни лъчи, с крайна точка Орлов мост. Ако нямат релса, може да вземат бордюри, камъни, плочки, винкели... Целта е да се съберат на Орлов мост и да издигнат грамада, която да е символ на борбата на гражданите с мафията.

"Грамадата е по подобие на грамадата издигната от варненци, в памет на Пламен Горанов и борбата му с ТИМ и първия кабинет на Борисов. Нужно е Грамадата да остане като паметник на свободните граждани. Като символ на активните и непримирими хора около нас, които се борят за истината и справедливостта, независимо от цената" - казва се още в прессъобщението.

Участниците в похода, независимо от къде тръгват, трябва да носят светлоотразителни жилетки и да се движат в платното на насрещно движещите се коли, гласят инструкциите за новоприсъединили се. Придвижването ще става в колона по един човек и няма да затруднява движението на онези, които не желаят да бъдат солидарни с протеста и похода.

 

 

 

 

Коментари (5)

Винкелът

Винкелът

18.08.2020 | 08:29

Що релса? Трябваше да носят един голям ВИНКЕЛ! Да напомня за едни мноооого интересни събития отпреди доста години, случили се с Валерката... ХА ХА ХА ХА

Отговори
3 0
Пет

Пет

18.08.2020 | 08:15

Тези хора от голяма Скука ли го правят? Кой плаща разходите? Ако има..гратис кебапчета..може да идем...Струпване на наивници в Корона Криза! Супер идея!

Отговори
2 1
Цокъл

Цокъл

18.08.2020 | 06:58

Мъка, много мъка..,....

Отговори
2 1
Даааа

Даааа

18.08.2020 | 06:34

ПОРЕДНАТА ТЪПОТИЯ И ИДИ0ТИ ТЕ И СЕ РАДВАТ... НЕ РАЗБРАХА ЛИ ЧЕ ВЕЧЕ ДАЖЕ НЕ СА ИНТЕРЕСНИ...

Отговори
4 1
dii

dii

17.08.2020 | 16:44

Ииии много яко. Страшна релса. Много е яко. Как ли са се сетили, как им е хрумнало толкова суперско нещо. Аха ха х яката работа. Направо гениално, оригинално, мега яко. Аааа браво и така 3 дена. браво, браво. Много хитроумно.

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?