Следвайте ни

Рекордьорът Геори Цонев подхваща 10-ти кметски мандат

viber icon

Юбилеен 10-ти мандат спечели „вечният” кмет на пазарджишкото село Драгор Георги Цонев.

Представителят на МК „Новото време” удари основният си конкурент – Виктория Найденова от МК „БСП за България” още на първия тур с умопомрачителните 73,45 % и отново се изкъпа в народната любов на съгражданите си.

В Драгор се шегуват, че Цонев ще им бъде кмет, докато той самият не реши друго.

Първенецът слага началото на „професията” си кмет през далечната 1978 г., когато голяма част от сегашните жители на Драгор въобще не са били родени. Управлява успешно селото и през социализма и после след настъпване на демократичните промени. Винаги е минавал за "кмет от народа".

Единственият период, когато не кметува е от началото на 1990 г. до следващата 1991-ва. Тогава се провеждат първите демократични кметски избори в страната. През това време населените места се ръководят от служебно назначени от временните окръжни съвети управленци и Цонев е принуден да търси препитанието си на друго поприще.    

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?