102

Рекорд! 4 зам.-кмета ще има Община Пазарджик

Проект за нова организационно-управленска структура на Община Пазарджик ще гледа на редовната си сесия в края на месеца местния ситипарламент. Прави впечатление предложението за четирима ресорни зам.-кмета, което е абсолютен прецедент в историята на града от 1989 г. насам.  

В проекта за решение е заложено общата численост на общинската администрация да се увеличи с една щатна бройка и да стане 277. 

В сегашната структура на Общинска администрация – Пазарджик имаше 
само един заместник-кмет, който подпомагаше кмета при осъществяване
на неговите правомощия. Предвид спецификата на различните ресори и осъществяване на дейности в различни области е целесъобразно да се предвиди, при осъществяване на дейността си кметът на Общината да се подпомага от още трима заместник-кметове, се посочва в мотивите за предложението.

Ресорите на четиримата заместник-кметове се предвижда да бъдат:

- “Европейски фондове, програми и проекти";

- “Социални дейности и здравеопазване”;

- “Образование, култура, младежки дейности и спорт“;

- “Финанси, бюджет, икономика, строителство, инвестиции и околна среда”.

Припомняме, че през последните 3 мандата в Община Пазарджик беше на щат само един зам.-кмет в лицето на Петър Петров. За последно повече от един заместник имаше в мандат 2007-2011 г., когато освен Петров на бул. "България" 2 бе и Костадин Велков. Още преди това в мандата на Иван Евстатиев негови заместници бяха Петър Горчев, Виолета Гиндева и Иван Шуманов. 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 1 оценки
3/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
4 не стигат

4 не стигат

27.02.2024 | 11:29

като са некадърни и 14 да са няма да свършат работа само дето 4 заплати и за 4-ма далавери ще се правят Кулински смени половината шефове в общинските компании, ама ги сменя с некадърни и няма да се оправят скоро. Ще ревем за Попов.

Отговори
4 4

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?