32

Режим на водата въвеждат и в Момина клисура

Във връзка с писмо от НЕК – предприятие „Язовори и Каскади“ за предстоящо пълно източване, профилактика и ремонти на съоръженията на горен изравнител и ВЕЦ „Момина клисура“ в периода 19.08.–16.10.2022г, няма да се подава вода към съоръженията за питейно-битово водоснабдяване на село Момина клисура, информират от ВиК-Пазарджик. По тази причина и едновременно със силно нараснала консумация на питейна вода за непитейни нужди и намаляване на дебита на другите гравитачни водоизточници, от предприятието уведомяват обитателите селото, че се налага да се въведе режим на водопотребление с цел акумулиране на вода във водоемите над селото, за осигуряване на нормално водоснабдяване в часовете с най-голяма необходимост от наличие на вода за питейно-битови нужди на домакинствата:

От петък /19.08.2022г., ако тогава се спре водоподаването от НЕК/ до нормализиране на ситуацията ще се спира водоподаването за цялото село в периода от 23:00 до 06:00 през нощта. При незадоволителен ефект от нощния режим ще се въведе допълнително спиране на водоподаването за цялото село в периода от 13:00 до 18:00 през деня за осигуряване на водоподаването във вечерните часове.

Днес водата в Момина клисура пък няма да е годна за консумация, предупреждават още от ВиК. В момента се извършва дезинфекция чрез хиперхлориране на водопроводната мрежа и съоръженията.Водата да не се използва за питейно-битови нужди до 17:00 часа. 

   

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?