32

Регистриран е първият кандидат за кмет на Пазарджик

Общо 33 политически формации ще се борят в местния вот

Регистриран е първият кандидат за кмет на община Пазарджик, съобщиха по-рано днес от Общинската избирателна комисия. Това е бизнесменът Иван Папазов, издигнат от „Кауза за Пазарджик“ с подкрепата на ръководството на ПК „ЕКОГЛАСНОСТ“, Съюза на тракийските дружества, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и Съюза на пенсионерите.

След изтичане на срока регистрация за участие във вота са направили общо 33 политически формации - 24 партии и 9 коалиции, две от които са местни. 27 партии и коалиции са се регистрирали за избора на кмет на община, 32 - за общински съветници, 30 - за кметове на кметства. Гласоподавателите в Пазарджишко са около 116 хиляди по предварителни списъци.

Общо 145 са сформираните избирателни секции в града и селата. 126 са с по 9 членове, останалите 19 - с по 7. Постигнато е съгласие за техните състави.

След решение на Върховния административен съд, с което е върнато решението на ЦИК за назначаване на 13-членна ОИК-Пазарджик и намаляването на състава до 11 души, от нея са изключени Десислава Стойкова от ДПС и Сашо Гешев от ГЕРБ.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пффф

Пффф

20.09.2023 | 20:11

Аман от Вашата неграмотност!!! Как, според Вас, тъпацималоумни, 116 гласоподаватели ще гласуват в 145 секции?! Вместо да клонирате избиратели най-добре ще е да го закриете този сайт. Егати неграмотниците!

Отговори
1 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата