Следвайте ни

Разследват педофилско посегателство, замесен е наш адвокат

viber icon

Сексуално посегателство над дете от столицата разследва Софийската районна прокуратура, като в случая са замесени имената на софиянец, смятан за автор на деянието, и наш адвокат общественик, който е поел защитата му. Това става ясно от отговорите на ведомството след запитване на "Марица".

Лицето Диан Митев е привлечено към наказателна отговорност за престъпление по чл.157, ал.3, вр. ал.1 от Наказателния кодекс и спрямо същото има взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от ведомството на 9 октомври. Текстът предвижда затвор от 2 до 12 години според тежестта на деянието заполово сношение или действия на полово удовлетворение с лице от същия пол с употреба на сила и принуда или ​без възможност за самоотбрана, като ако жертвата не е навършила 14 години присъдата може да достигне до 12 години затвор.

Впоследствие мярката е изменена на "Домашен арест", става ясно от второто съобщение на Софийската районна прокуратура. То гласи: "Лицето Николай Баташки е привлечено към наказателна отговорност за престъпление по чл. 293, ал. 1, вр. чл. 290, ал. 1 от Наказателния кодекс (подбуждане към лъжесвидетелстване).

Във връзка с предходното Ви запитване информираме, че към днешна дата мярката за неотклонение на лицето Диан Митев е изменена в „Домашен арест“ с определение на съда".

Адвокат Баташки: Съдът има последната дума, аз съм спокоен

"Прокуратурата има право да повдига обвинения на всекиго, включително и на адвокат. Въпрос на гледна точка е дали ще се докажат" - така коментира разслеването за педофилия  адвокат Николай Баташки.

Той уточни, че обвиняемият е негов клиент и не са близки, както се твърди в публичното пространство.

"Ако представят доказателства, че съм виновен, ще понеса отговорността си. Но аз твърдя, че съм професионалист, разбирам си от работата, а и съм изключително добросъвестен. В никакъв случай не бих си позволил да подбуждам някого да лъжествидетелства! Работя по много дела, това е едно от тях. Неприятно е, но съдът има последната дума, за себе си съм спокоен", допълни юристът.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?