Следвайте ни

Разкриват 4 подвижни секции в КОВИД отделения

viber icon

Районната избирателна комисия (РИК) в Пазарджик реши да разкрие четири подвижни секции в КОВИД отделения към лечебни заведения в областния град за предстоящия вот за народни представители. Те ще работят в МБАЛ-Пазарджик, Специализираната болница за белодробни заболявания „Д-р Никола Пенчев“, УМБАЛ „Пълмед“ – клон „Здраве“ и МБАЛ „Хигия“. Със същото решение са утвърдени единните номера на секциите и са назначени техните комисии. Те ще бъдат от по трима членове.

Две ще бъдат подвижните урни в Пазарджишка община, които пък ще посещават избиратели с увреждания по домовете им – в Пазарджик и село Хаджиево, с по петима членове. Само в тези населени места до крайния срок са подадени по над 10 заявления за гласуване в подвижна кутия, какъвто е минимумът по Изборния кодекс, като в Хаджиево са дори повече, отколкото в Пазарджик – съответно 12 и 11. Молби са получени и от Синитово – 5, Ивайло и Говедаре – по една.

В Септември, Пещера, Белово и Велинград също ще работят мобилни секции, а в Сърница дори са две – една за града и една за селата Побит камък и Медени поляни, а в Батак - три. В Брацигово пък явно не са се събрали достатъчно хора и сформираната подвижна секция е заличена.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?