Следвайте ни

Разкриват 14 работни места в нов социален център в Пазарджик

viber icon

Нови 14 места за специалисти и служители се отварят в бъдещия Център за работа с деца на улицата в Пазарджик, става ясно от публикуваното обявление за набиране на персонал за дейността му. Припомняме, че тя е един от последните мащабни проекти на общината в социалната сфера. Основната цел е преванивна и целенасочена работа със скитащи деца, които да бъдат приобщени или върнати в училище и да бъдат интегрирани. Проектът е на стойност 524 670 лева, като финансирането е от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".
В бъдещия център ще бъде назначен управител, който да организира и контролира цялостната дейност, да обезпечава всекидневната подкрепа в среда, близка до семейната, да създава условия за социална интеграция на потребителите, за развитие и за задоволяване на ежедневни образователни, информационни и други потребности, за организиране на свободното време, като следи за прилагане на индивидуален подход, да планира и организира работата на екипа. За поста могат да кандидатстват завършили "Социални дейности" или "Социална педагогика" с опит минимум 1 година в тази сфера.
Търсят се и четирима социални работници. Те трябва да имат същите специалности, а задълженията им ще са да проучват и анализират социалните потребности на децата, да участват в мобилни екипи. 
В центъра ще има и медицинска сестра, която да осъществява прегледи на малчуганите, да следи за общото им здравословно състояние, да дава първа помощ, да провежда здравно обучение и консултации и др. 
Един ще бъде и педагогът в екипа на центъра, а сред ангажиментите му са да разработва и прилага ограмотителни и други образователни програми, да открива къде децата имат дефицити, да проучва причините за отпадане от училище, да съдейства на потребителите за включване в дейности по интереси, спорт, събития с развлекателна, занимателна и обучителна цел и др.
В екипа ще бъде нает и психолог. От него се очаква да проучва индивидуалните психологични особености и потребности на децата и техните семейства, да осъществява индивидуално консултиране на родители по проблеми на взаимоотношенията с техните деца, да подпомага училищното и професионално ориентиране и насочване на децата и др.
Освен това се търсят трудотерапевт, медиатор, касиер, работник в кухня и двама хигиенисти.
Всички обявени позиции са за пълен работен ден.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?