Следвайте ни

Разкриха тийнейджър, опитал да ограби гроб на момче

viber icon

Осемнайсетгодишен момък е уличен в опит да ограби ценности от гроб на момче при разследването на по-дребни престъпления, научи "Марица". Потресаващите подробности излезли при разпитите на младежа за кражба на лека кола и монети от два кафе автомата.

 

Разплитането на случая започва от кражба на лек автомобил "Тойота" от двама жители на село Юнаците. ​Входа на разследването е установено, че единият от тях - 18-годишният Й​. С., е взломил и откраднал и парите от касите на два вендинг автомата за напитки в селото, като от единия взел стотина лева, от другия - около 150. Криминалистите продължили работата си с престъпния тандем, за да установят дали двамата не са автори и на други посегателства в района. Така неочаквано попаднали на данни за връзка на младежа с поругаването на гроб с цел кражба през 2019 година, когато той е бил едва на 16.

Апашът имал информация, че починалото момче, чиито тленни останки били положени в турското гробище край Юнаците, е от богато семейство. Вероятно е предположил, че тялото е погребано заедно със злато и ценности, каквато традиция има в някои религиозни общности. Така един ден почернените родители заварили последния дом на детето си разровен и поруган.

Мародерът обаче не успял да открадне нищо. Попречила му бетонна плоча, своеобразен саркофаг, в който бил ковчегът с тялото на момчето. Не успял да разбие плочата и се отказал.

По информация на "Марица", по време на разпитите младият, но вече явно закоравял престъпник е разказал за случилото се с подробности, които доказват, че именно той е автор на възмутителното посегателство.

Потърсен за коментар, говорителят на полицията Мирослав Стоянов потвърди, че колегите му работят по разкриването на потресаващия случай и че задържаният за кражбата на колата и парите от кафе машините е разпитван по този повод. Подробности обаче може да бъдат изнесени след изясняване на всички обстоятелства. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?