32

Разкриха престъпна група за пране на пари и търговия с ментета

Организирана престъпна група за пране на пари и търговия с фалшификати на известни марки е разкрита след спецоперация на полицията в Пазарджик, съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова. Участниците са от Пазарджик и София, има задържани.

+++++

Над 30 обекта са претърсени до момента - Жилища, складове, автомобили. Иззети са над 5000 артикула, сред които спортни обувки, дрехи, аксесоари, парфюми. Четирима души са арестувани, двама от които - по време на импорт на стока от Турция, а обвинения ще бъдат повдигнати срещу четиримата и още двама техни съучастници.

В организираната престъпна група са участвали само български граждани, установено е до момента от разследващите. Те са от Пазарджик и София. Занимавали са се с контрабанден внос на различни стоки от Турция. После те са обработвани и преопаковани в складове в България и изнасяни в Западна Европа - в Германия, Франция, Австрия, Дания, Италия, Швеция, Нидерландия.

За лидер на бандата е сочен 43-годишен мъж от квартал "Изток" в Пазарджик, който, поне официално, се води безработен. Негови съучастници са съпругата му, брат му, снаха му. Има и пети човек - шофьор на бус, който е превозвал стоката от Турция до тук. Возилото е пътническо и е с турска регистрация, поясни наблюдаващият прокурор Живко Пенев. При импорта на стоката в него са пътували и пасажери, което е улеснявало преминаването през границата - вещите били поставяни в пътнически сакове.

Спечелените от този сенчест бизнес пари били инвестирани в леки автомобили и недвижими имоти

Назначени са експертизи, от които се очаква да уточнят действителния размер на причинените щети. Както и дали стоките или част от тях са маркови или всички са фашификати. Знае се, че те са продавани на значително по-високи цени от тези, на които са купувани - до десетки пъти повече. Разследването за дейността на престъпната група продължава.

 


 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?