Следвайте ни

Разчистват 61 дка от коритото на река Марица

viber icon

Община Пазарджик започна почистването на коритото на река Марица в участъка на мост „Атлантик“, което е извън регулацията на областния град. Дейностите ще се извършат на един етап и по договор фирмата изпълнител ще премахне издънки, храсти и клони над тригодишна възраст върху площ от 61 дка.

Работата по премахване на растителността ще е с ръчни инструменти. Добитата плътна дървесина, годна за ползване за дърва за огрев, с прогнозно количество от 148 куб.м, ще бъде извличана от коритото на цели стебла с трактор - горски влекач с лебедка, а храстите и клоните ще бъдат натоварвани ръчно и извозвани с трактори и ремаркета. В задълженията на фирмата влиза и извличането на достъпно за транспорт място. 

По договор с Община Пазарджик, освен с премахването, фирмата се задължава с натоварване, транспортиране и разтоварване на дървесна маса (издънки, храсти и клони) с прогнозен  обем 345  куб.м, включващи  клоните от дърводобива и храстите от почистването на цялата площ от 61 декара. Срокът за изпълнение на договора е не повече от 5 месеца, считано от датата на подписването му - 1 юни.

Стойността на договора е 29 878, 91 лв. без ДДС, или 35 854,69 лв. с ДДС, а почистването на съответните участъци ще се извършва едновременно от двата бряга на реката, срещу течението на водата. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?